Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szívtorta

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Szívtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta -csokis piskóta

A krém a tetejére !

  • 2,5 dl cukrász tejszín
  • 2 db Dr. Oetker Lapzselatin
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál balzsam ecet
  • Dr. Oetker dekorcukor

Elkészítés

Csokis piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a Dr. Oetker vaníllincukrot, az olvasztott vajat, a vizet és fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikavarjuk.

A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni , amikor felhabosodott akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.

A kikavart tojássárgájába beleöntjük a Dr. Oetker sütőporos lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát, ilyenkor bátran keverhetjük a habbal .Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.

Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal és formára vágott sütőpapírral és ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre ,tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztos át sült. Rácson hűlni hagyjuk.

Krém elkészítése!

Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral és balzsam ecettel, állni hagyjuk, majd egy leves szűrőn, vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk.

A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk, úgy , hogy langyosra felmelegítjük , lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként, így szép rózsaszín lesz a tejszínünk.

A kihűlt torta tetejére simítjuk,fehér tejszín rózsákkal,ésDr Oetker dekor cukorral díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A magvas gyümölcsöket minden esetben szitán áttörjük ,hogy magok ne kerül jön a krémbe.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!