Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csavart őszibaracktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

6 db tojás
170 g kristálycukor
140 g liszt

Töltelékhez:

6 db őszibarack
1 cs vörös áfonya
500 g túró
1 db citrom
100 g kókuszreszelék
900 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét verjük fel 6 ek hideg vízzel 2 csipet sóval. Közben szórjunk bele 120 g cukrot. Dolgozzuk bele a tojássárgájákat, majd a Dr. Oetker sütőporral elvegyített lisztet. A tésztából süssünk két lapot, 200 fokon kb. 8-10 percig.
Borítsuk a piskótát egy nedves, cukorral megszórt konyharuhára és húzzuk le róla a sütőpapírt.
A barackokat kockázzuk fel. A zselatinlapokat áztassuk vízbe. A túrót keverjük össze a többi cukorral, Dr. Oetker vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával. Vegyítsünk a megolvasztott zselatinba 2 ek túrókrémet, majd adjuk a többihez. Végül forgassuk bele a kókuszreszeléket, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
Keverjünk a dermedő krémhez 600 ml, felvert tejszínt, simítsuk a piskótára, és egy kevés kivételével szórjuk rá a gyümölcsöket. Vágjuk fel a tésztákat 8 db egyenlő csíkra.
Az elsőt tekerjük fel a megkent oldalával befelé, majd nyomkodjuk köré a többi csíkot. Kapcsoljunk a tekercs köré karimát, és rakjuk a tűtőbe 4 órára.
Tejszínhabbal kenjük be a tortát, és tetszés szerint díszítsük.
Csavart őszibaracktorta Csavart őszibaracktorta Csavart őszibaracktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!