Csavart őszibaracktorta
Hozzávalók
A tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Borítsuk a piskótát egy nedves, cukorral megszórt konyharuhára és húzzuk le róla a sütőpapírt.
A barackokat kockázzuk fel. A zselatinlapokat áztassuk vízbe. A túrót keverjük össze a többi cukorral, Dr. Oetker vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával. Vegyítsünk a megolvasztott zselatinba 2 ek túrókrémet, majd adjuk a többihez. Végül forgassuk bele a kókuszreszeléket, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
Keverjünk a dermedő krémhez 600 ml, felvert tejszínt, simítsuk a piskótára, és egy kevés kivételével szórjuk rá a gyümölcsöket. Vágjuk fel a tésztákat 8 db egyenlő csíkra.
Az elsőt tekerjük fel a megkent oldalával befelé, majd nyomkodjuk köré a többi csíkot. Kapcsoljunk a tekercs köré karimát, és rakjuk a tűtőbe 4 órára.
Tejszínhabbal kenjük be a tortát, és tetszés szerint díszítsük.
Csavart őszibaracktorta
Hozzávalók
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Borítsuk a piskótát egy nedves, cukorral megszórt konyharuhára és húzzuk le róla a sütőpapírt.
A barackokat kockázzuk fel. A zselatinlapokat áztassuk vízbe. A túrót keverjük össze a többi cukorral, Dr. Oetker vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával. Vegyítsünk a megolvasztott zselatinba 2 ek túrókrémet, majd adjuk a többihez. Végül forgassuk bele a kókuszreszeléket, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
Keverjünk a dermedő krémhez 600 ml, felvert tejszínt, simítsuk a piskótára, és egy kevés kivételével szórjuk rá a gyümölcsöket. Vágjuk fel a tésztákat 8 db egyenlő csíkra.
Az elsőt tekerjük fel a megkent oldalával befelé, majd nyomkodjuk köré a többi csíkot. Kapcsoljunk a tekercs köré karimát, és rakjuk a tűtőbe 4 órára.
Tejszínhabbal kenjük be a tortát, és tetszés szerint díszítsük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?