Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Glutén- és laktózmentes fekete szedres álom

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
5 ek. porcukor
4 ek. kukorica- vagy rizsliszt
2 ek. kakaó

Szeder réteg:

30 dkg fagyasztott fekete szeder
3 dl víz
10 dkg cukor

Krém:

5 dl laktózmentes tej
5 dkg cukor
3 dl Hulala tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét felverjük 2 ek cukorral, majd a sárgáját a maradék 3 ek cukorral.
Miután a tojást felvertük, a kemény habbá vert fehérjére ráöntjük a sárgáját, belekanalazzuk a lisztet, a kakaóport és ráöntjük a sütőport.
Óvatosan összekeverjük, majd 180 °C-os sütőben sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában készre sütjük. (20-30 perc)
Miután kihűlt a tésztát kivesszük a tortaformából, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt és a piskótát visszatesszük a tortaformába.

Szeder réteg elkészítése

A fagyasztott szedret a cukrot és a víz egy részét felforraljuk, miután felforrt a szedret egy szűrőn átpasszírozzuk, így a magoktól megszabadulunk.
Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Közben a pudingport kikeverjük a maradék vízzel és hozzáöntjük a már forrásban lévő fekete szederhez, mintha pudingot főznénk.
A kész szedres pudingot még melegen a tortaformában lévő piskótára öntjük, majd a hűtőben hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tejből, a cukorból és a pudingporból a megszokott módon pudingot főzünk, majd kihűtjük.
Érdemes az egész sütést ezzel a lépéssel kezdeni, hogy a pudingunk elhűljön.
Miután a puding kihűlt a tejszínt felverjük.
A már kihűlt pudingot is keverjük át a robotgéppel, ezután a felvert tejszínt és a megkevert, kihűlt pudingot összekeverjük és a tortaformában lévő fekete szeder réteggel ellátott piskótára simítjuk, 1 napot állni hagyjuk a hűtőben. Másnap levesszük a tortaformát, és már fogyaszthatjuk is.
Glutén- és laktózmentes fekete szedres álom

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!