Palacsintatorta
Hozzávalók
Palacsinta:
Palacsinta töltelék:
Töltelék:
Elkészítés
Torta elkészítése
Egy kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk, vagy egy magasabb falú tepsit.
A kávéba tesszük a rumaromát, beleforgatjuk a babapiskótákat, de úgy is tökéletes, ha először belehelyezzük szorosan a babapiskótákat a tortaformába vagy a kibélelt tepsibe és lelocsoljuk a rumos kávéval. Majd a tortaforma aljára rakosgatjuk, úgy hogy ne legyen hézag közöttük.
A vaíllia pudingot fél liter tejjel és 3 evőkanál kristálycukorral megfőzzük, majd a babapiskótára öntjük.
A palacsintákat megtöltjük az instant kakaóporral, feltekerjük és a vanílliás pudingra tesszük.
Elkészítjük a csoki pudingot is fél liter tejjel, 3ek. cukorral és ráöntjük a palacsintára. Megszórjuk fahéjjal.
A meggyet lecsöpögtetjük és a csokipudingra rakjuk. Ismét megszórjuk fahéjjal.
A puncs ízű pudingot a meggylével és 1ek. cukorral megfőzzük. Ráöntjük a meggyre és egy éjszakát hűtőbe hűtjük.
Alternatív elkészítés
amikor a puncs pudingot készítjük tegyünk hozzá tejet is így nem lesz olyan sűrű.
Palacsintatorta
Hozzávalók
Palacsinta töltelék:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Torta elkészítése
Egy kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk, vagy egy magasabb falú tepsit.
A kávéba tesszük a rumaromát, beleforgatjuk a babapiskótákat, de úgy is tökéletes, ha először belehelyezzük szorosan a babapiskótákat a tortaformába vagy a kibélelt tepsibe és lelocsoljuk a rumos kávéval. Majd a tortaforma aljára rakosgatjuk, úgy hogy ne legyen hézag közöttük.
A vaíllia pudingot fél liter tejjel és 3 evőkanál kristálycukorral megfőzzük, majd a babapiskótára öntjük.
A palacsintákat megtöltjük az instant kakaóporral, feltekerjük és a vanílliás pudingra tesszük.
Elkészítjük a csoki pudingot is fél liter tejjel, 3ek. cukorral és ráöntjük a palacsintára. Megszórjuk fahéjjal.
A meggyet lecsöpögtetjük és a csokipudingra rakjuk. Ismét megszórjuk fahéjjal.
A puncs ízű pudingot a meggylével és 1ek. cukorral megfőzzük. Ráöntjük a meggyre és egy éjszakát hűtőbe hűtjük.
Alternatív elkészítés
amikor a puncs pudingot készítjük tegyünk hozzá tejet is így nem lesz olyan sűrű.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?