Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Erdei gyümölcsös torta

Marianna Romhányi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21637-marianna-romhanyi
Erdei gyümölcsös torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta 20 cm

Krém

  • 4 dl erdei gyümölcs darabos joghurt
  • 4 dl növényi tejszín
  • 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 15-20 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
  • 2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin (10 g/csomag)

Díszítéshez

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • friss erdei gyümölcs: szeder, málna, ribizli

Elkészítés

Piskóta elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük egyenként a sárgáját, aztán az olajat és a vizet, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 20 cm-es formában, 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A krémhez a joghurtot, porcukrot és a kicsit áttört gyümölcsöt kézzel összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1dl gyümölcslében feloldjuk (amit kipréseltünk, ha nincs, a víz is jó) és felmelegítjük, a krémbe keverjük, végül apránként adagolva, óvatos mozdulatokkal, a habot is hozzáforgatjuk.

Torta összeállítása:

A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a lapokat a krémmel, majd kívülről is átkenjük vele. A krém betöltéskor még kicsit lágy, ezért a piskótát csak éppen nyomd meg, de ne aggódj hamar megdermed és pár óra múlva fogyasztható is.

Díszítés:

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az olajat is hozzá keverjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Én a torta peremére csurgattam, hogy az oldalára is kerüljön, végül a megmosott, leszárított gyümölccsel díszítettem.
A siker nem marad el :-)

Vélemények

unfazeduntamed

unfazeduntamed
2020.03.25. | 14:27

Nagyon nagyon szuper recept! Én a húgom születésnapjára csináltam, mirelit gyümölcsöt tettem a tetejére, és egy estét állt a fagyóban - jégkrémtorta lett belőle
Dr. Oetker Mesterkonyha

Dr. Oetker Mesterkonyha
2019.08.27. | 08:50

Kedves Tündér! Javasoljuk hogy, a receptben szereplők negyedével emeld meg a hozzávalók mennyiségét :)
Tündér

Tündér
2019.08.21. | 12:16

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Nagyon szeretném megcsinalni ezt a receptet viszont nekem csak 26 - cm tortaformám van! Hogy tudom kiszámolni hozzá a receptúrát?
Köszönöm
JanoneA

JanoneA
2019.05.10. | 12:25

Kedves Mariann!
Elkészítettem a tortát és egyszerűen ISTENI lett! Tökéletes a piskóta , tökéletes a krém és a külső megjelenés ellenálhatatlanná tette. A kedvenc tortáim között lesz innentől! Nagyon köszönöm, hogy megosztotta ! Azóta én is megosztottam egy sütős-főzős csoportban amiben benne vagyok, és ott is nagy sikere lett. Köszönettel: Janóné Andrea
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!