Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta 20 cm:

4 db tojás
20 dkg porcukor
0,3 dl olaj
0,3 dl víz
17 dkg liszt

Krém:

4 dl erdei gyümölcs darabos joghurt
4 dl növényi tejszín
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
15-20 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin (10 g/csomag)

Díszítéshez:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
friss erdei gyümölcs: szeder, málna, ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük egyenként a sárgáját, aztán az olajat és a vizet, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 20 cm-es formában, 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A krémhez a joghurtot, porcukrot és a kicsit áttört gyümölcsöt kézzel összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1dl gyümölcslében feloldjuk (amit kipréseltünk, ha nincs, a víz is jó) és felmelegítjük, a krémbe keverjük, végül apránként adagolva, óvatos mozdulatokkal, a habot is hozzáforgatjuk.

Torta összeállítása:

A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a lapokat a krémmel, majd kívülről is átkenjük vele. A krém betöltéskor még kicsit lágy, ezért a piskótát csak éppen nyomd meg, de ne aggódj hamar megdermed és pár óra múlva fogyasztható is.

Díszítés:

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az olajat is hozzá keverjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Én a torta peremére csurgattam, hogy az oldalára is kerüljön, végül a megmosott, leszárított gyümölccsel díszítettem.
A siker nem marad el :-)
Erdei gyümölcsös torta Erdei gyümölcsös torta Erdei gyümölcsös torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!