Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás almatorta vaníliamártással

Via77 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5616-via77
Mandulás almatorta vaníliamártással
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Mártások

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 6 db alma
  • 1 db citrom
  • 1/2 dl körtepálinka
  • 4 dkg kristálycukor

Tortaforma kikenéséhez

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt

A tészta megkenéséhez

  • 1/2 dl tej
  • 8 dkg cukor

Vaníliamártáshoz

Via77 Via77 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőszekrényben 30-35 percig pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magját kiszedjük. A citrom levét a pálinkával összekeverjük, és a cukrot felolvasztjuk benne. A félbevágott almákat ebben a lében fél órán át pácoljuk.
Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, és tortaforma nagyságúra nyújtjuk. Egyikkel kibéleljük a formát, ráhelyezzük a pácolt, felezett almákat, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet. Tejjel megkenjük a tetejét, és megszórjuk cukorral, A közepét kiszúrjuk, hogy sütés közben a gőz elpárologjon belőle. 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A vaníliamártáshoz a tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. A tojások sárgáját cukorral és liszttel krémmé verjük, majd folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejhez. Vízgőz felett sűrűsödésig keverjük.

Tálalás

Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Vélemények

Marianna

Marianna
2019.03.16. | 14:19

Fenséges! Nagyon finom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!