Mandulás almatorta vaníliamártással
Hozzávalók
A tésztához:
Töltelékhez:
Tortaforma kikenéséhez:
A tészta megkenéséhez:
Vaníliamártáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, és tortaforma nagyságúra nyújtjuk. Egyikkel kibéleljük a formát, ráhelyezzük a pácolt, felezett almákat, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet. Tejjel megkenjük a tetejét, és megszórjuk cukorral, A közepét kiszúrjuk, hogy sütés közben a gőz elpárologjon belőle. 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A vaníliamártáshoz a tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. A tojások sárgáját cukorral és liszttel krémmé verjük, majd folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejhez. Vízgőz felett sűrűsödésig keverjük.
Tálalás
Mandulás almatorta vaníliamártással
Hozzávalók
A tésztához:
Töltelékhez:
Tortaforma kikenéséhez:
A tészta megkenéséhez:
Vaníliamártáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, és tortaforma nagyságúra nyújtjuk. Egyikkel kibéleljük a formát, ráhelyezzük a pácolt, felezett almákat, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet. Tejjel megkenjük a tetejét, és megszórjuk cukorral, A közepét kiszúrjuk, hogy sütés közben a gőz elpárologjon belőle. 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A vaníliamártáshoz a tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. A tojások sárgáját cukorral és liszttel krémmé verjük, majd folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejhez. Vízgőz felett sűrűsödésig keverjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?