Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Belga epertorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Belga epertorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A gyümölcstortaformát (kb. 28 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A margarint megolvasztjuk.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanillincukorral. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel kemény habbá verjük, ráöntjük a felvert tojássárgáját és óvatosan beleforgatjuk.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszára szitáljuk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük a masszát, és közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk. A masszát egyenletesen elsimítjuk az előkészített sütőformában.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc

Sütés után a süteményt 5 percig a formában, majd sütőrácsra borítva hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és a tortalapon elsimítjuk.

A krémhez a pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, tej, cukor, tojássárgája hozzáadásával elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni (miközben hűl a krém, keverjük meg többször).

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük. A krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk, és az eperszemekkel díszítjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, és az eperre csurgatjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

Sizsu

Sizsu
2014.05.22. | 11:50

Könnyű, finom, és pénztárca-barát.
Nikol

Nikol
2012.05.19. | 08:37

Könnyen elkészíthető és nagyon jól mutat. Persze finom is.... :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!