Epres-vaníliás nyuszitorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, s hozzáadjuk az olajat.
Sütőporos liszttel vegyítjük, egy kevés tojásfehérje habbal fellazítjuk, a maradékot óvatosan beleforgatjuk.
Kiolajozott, s lisztezett sütőformába tesszük, s megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni!
A pudingport a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a tejjel felöntve csomómentesre keverjük.
Végül vanília aromát adunk hozzá.
Felhasználásig hűtőbe tesszük!
Az epreket felkarikázzuk, kb.: 10 szemet hosszanti irányban vágunk fel.
A kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém háromnegyedével.
A felkarikázott epreket sorakoztatjuk fel rajta.
Erre kerül a második piskótalap.
A maradék pudingot rákenjük, s eperrel díszítjük.
Alternatív elkészítés
Epres-vaníliás nyuszitorta
Hozzávalók
Krém:
Továbbá:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, s hozzáadjuk az olajat.
Sütőporos liszttel vegyítjük, egy kevés tojásfehérje habbal fellazítjuk, a maradékot óvatosan beleforgatjuk.
Kiolajozott, s lisztezett sütőformába tesszük, s megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni!
A pudingport a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a tejjel felöntve csomómentesre keverjük.
Végül vanília aromát adunk hozzá.
Felhasználásig hűtőbe tesszük!
Az epreket felkarikázzuk, kb.: 10 szemet hosszanti irányban vágunk fel.
A kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém háromnegyedével.
A felkarikázott epreket sorakoztatjuk fel rajta.
Erre kerül a második piskótalap.
A maradék pudingot rákenjük, s eperrel díszítjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?