Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrós torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskótához:

6 db tojás (egészben)
10 dkg porcukor
14 dkg finomliszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
pár csepp citromlé

krémhez:

40 dkg friss eper
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
fél citrom leve

díszítéshez:

pár darab eper
1 karika citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához való alapanyagokat csomómentesre keverem, és kivajazott tortaformába öntöm és készre sütöm. (180°C körülbelül 20 percig sütjük.)
Az epret turmixgépben pürésítem és hozzáadom a túrót és a cukrot. Ezeket elkeverem és belerakom a citromot és a lapzselatint. A zselatint a csomagoláson látható módon elkészítjük és a hideg desszertöntethez való útmutatás szerint hozzáadjuk a krémhez.
A krémmel megkenjük a kész kettévágott piskótát, úgy töltsük meg, hogy az oldalára és a tetejére is bőven jusson.
Ezután már csak díszítést kell megcsinálnunk és egy jó 2 órára a hűtőbe tesszük és kész is.

Tálalás

Vizes és éles késsel vágjuk, mert szeret szétmászni.

Tárolás

Mindenképpen hűtőben tároljuk.
Epres túrós torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
95 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!