Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres túrós torta

konyhatündér receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6351-konyhatunder
Epres túrós torta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Piskóták

Hozzávalók

piskótához

krémhez

díszítéshez

  • pár darab eper
  • 1 karika citrom
konyhatündér konyhatündér receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskótához való alapanyagokat csomómentesre keverem, és kivajazott tortaformába öntöm és készre sütöm. (180°C körülbelül 20 percig sütjük.)
Az epret turmixgépben pürésítem és hozzáadom a túrót és a cukrot. Ezeket elkeverem és belerakom a citromot és a lapzselatint. A zselatint a csomagoláson látható módon elkészítjük és a hideg desszertöntethez való útmutatás szerint hozzáadjuk a krémhez.
A krémmel megkenjük a kész kettévágott piskótát, úgy töltsük meg, hogy az oldalára és a tetejére is bőven jusson.
Ezután már csak díszítést kell megcsinálnunk és egy jó 2 órára a hűtőbe tesszük és kész is.

Tálalás

Vizes és éles késsel vágjuk, mert szeret szétmászni.

Tárolás

Mindenképpen hűtőben tároljuk.

Vélemények

Emcike

Emcike
2012.06.04. | 18:46

A túró lazításához kevés felvert tejszínt adok úgy még krémesebb.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!