Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Focilabda torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Focilabda torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Joghurtos torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 250 g trópusi gyümölcskoktél

Töltelékhez

  • 3 tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 50 g finomra reszelt pisztácia
  • 50 g kókuszreszelék

Krémhez

  • 250 ml natur joghurt
  • 80 g porcukor
  • 2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • 100 ml tej
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 ml felvert tejszínhab

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A Ramát a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, aromát, és az egészet habosra keverjük. A tojások sárgáját fokozatosan hozzákeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott tortabevonót. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű sütőformába töltjük, és egyenletesen elsimítjuk.

Töltelék:
A gyümölcsöt a tortán elosztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

Hozzáadjuk a pisztáciát és a kókuszreszeléket. A tojáshabot a gyümölcsön egyenletesen elosztjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Krém:
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A joghurtot a citrom reszelt héjával, a citromlével és porcukorral elkeverjük. A 2 tasak zselatint 100 ml tejben kicsit megáztatjuk, majd felmelegítjük (nem főzzük), kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, és végül a felvert tejszínhabot is belekeverjük.

Miután kihűlt a sütemény, ismét ráhelyezzük a tortaforma karimáját. A krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortabevonót felolvasztás után egy fólián vékonyan elsimítjuk. Az hatszögletű kiszúróformát felmelegítjük, és a mázat kiszúrjuk. A hatszögeket a tortára helyezzük. A maradék mázat ismét megolvasztjuk, nyomózacskóba töltjük, és a hatszögeket ezzel összekapcsoljuk. A marcipánt az ételszínezékkel megfestjük, egy fokhagymanyomón átpréseljük, és fűként a torta köré szórjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!