Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pillangótorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, szárát eltávolítjuk, és néhány szem kivételével vékony szeletekre vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához tojásokat a cukorral és az aromával habosra verjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a tojásos masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.

A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Majd a keretet eltávolítjuk, a tortát függőlegesen kettévágjuk, és vágott felükkel kifelé, egy tortatálon egymás mellé helyezzük. Majd a krémen az eperszeleteket egyenletesen elosztjuk, a tortalapok érintkezésénél egész szemekkel kirakjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és az eperre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

Pitypang

Pitypang
2012.05.29. | 16:16

Könnyű elkészíteni és nagyon finom, na meg persze mutatós. :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató