Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyers sárgabaracktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg puffasztott amaránt
10 dkg aszalt sárgabarack
1 dl víz
3 dkg darált mandula (mandulaliszt)
2 dkg szeletelt mandula
1 ek. citromlé
3 ek. agave szirup

Gyümölcsréteg:

30 dkg sárgabarack (tisztítva)
2-3 ek. agave szirup
1 ek. útifűmaghéj (psyllium husk)
1ek. citromlé
2 ek. rózsavíz

Hab:

10 dkg sózatlan kesudió
3-4 ek. víz vagy rizstej
1/2 vaníliarúd
2 ek. agave szirup

Torta aljára:

3-4 ek. kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az aszalt barackot beáztatjuk a vízbe és hagyjuk puhulni 2-3 órát, majd turmixgépben pürésítjük.
A friss barackot megtisztítjuk, kimagozzuk és turmixgépben pürésítjük.

Elkészítés

A pürésített aszalt barackkal elkeverjük a kakaóport, mandulát majd az amaránthoz adjuk és összedolgozzuk (olyan lesz, mint a kókuszgolyó massza) a masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg kókuszreszelékkel szórjunk be vastagon. Hűtőben kihűtjük.
A friss barackpürét ízesítjük a rózsavízzel, agave sziruppal, citromlével (ízlés szerint) majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat és várunk 15 percet, amíg kocsonyásodik, szilárdul, ekkor az amarántos rétegre öntjük.
Hűtőben tovább dermesztjük.
A kesuhabhoz a vizet, agave szirupot és a vaníliát elkeverjük a kesudióval és turmixgépben pürésítjük, minél finomabbra, habosabbra.
Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk, friss sárgabarack darabokkal díszítjük. Kicsit benedvesített, jó éles késsel szeleteljük.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A recept glutén, tojás, finomított cukor és laktózMENTES. A gyümölcs sincs hőkezelve, így minden vitamint tartalmaz. :) Az utifűmaghéjat bioboltokban lehet kapni . Az indiai útifű növény magja kiváló élelmi rost forrás, mivel nagyon finom, apró rostszálak találhatók benne, vízből képes a saját tömegének 10-15-szörösét (akár hússzorosát) is felszívni, ami által egy lágy, zselészerű anyagot képez , a receptünknél a gyümölcs levét köti meg mint természetes lékötő. Kutatások bizonyítják, hogy hosszútávon csökkenti a koleszterin szintet, a magas vércukorszintet, az irritábilis bélszindróma (IBS) tüneteit, és mivel teltségérzetet okoz, segít a fogyásban is. Vízzel elkeverve akár naponta fogyasztható.
Nyers sárgabaracktorta Nyers sárgabaracktorta Nyers sárgabaracktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!