Torta
Hozzávalók
Piskótához:
Kakaós piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját habosra keverjük a cukorral majd a liszttel és finoman belekeverjük a keménnyé vert habot.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Még sül elkészítjük a másik piskótát csak annyi a különbség, hogy itt a liszthez teszünk még két kanál kakaóport.
Ezt is megsütjük, majd mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg hűl, a barackokat szépen felszeleteljük és elkészítjük a krémet.
Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
A tejszínből a porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, a vége felé-folyamatos habverés mellett-lassanként belecsurgatjuk a megolvasztott csokit.
Az egyik piskótát vékonyan megkenjük krémmel, kirakjuk a szeletelt barackokkal, rásimítjuk a krém kétharmadát, rátesszük a másik piskótát, és a tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel.
A tetejét szépen kirakjuk cikkekre vágott barackkal és finoman megszórjuk kókuszreszelékkel.
Az oldalát pedig bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Torta
Hozzávalók
Kakaós piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját habosra keverjük a cukorral majd a liszttel és finoman belekeverjük a keménnyé vert habot.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Még sül elkészítjük a másik piskótát csak annyi a különbség, hogy itt a liszthez teszünk még két kanál kakaóport.
Ezt is megsütjük, majd mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg hűl, a barackokat szépen felszeleteljük és elkészítjük a krémet.
Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
A tejszínből a porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, a vége felé-folyamatos habverés mellett-lassanként belecsurgatjuk a megolvasztott csokit.
Az egyik piskótát vékonyan megkenjük krémmel, kirakjuk a szeletelt barackokkal, rásimítjuk a krém kétharmadát, rátesszük a másik piskótát, és a tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel.
A tetejét szépen kirakjuk cikkekre vágott barackkal és finoman megszórjuk kókuszreszelékkel.
Az oldalát pedig bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?