Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes banántorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Meggyes banántorta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Joghurtos torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Díszítéshez

  • 50 g meggy

Elkészítés

Előkészítés

A tortaformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Elkészítés

Piskóta:
A tojást egy keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és további két percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük és legalacsonyabb fokozaton a tojáshoz keverjük. A masszát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés után a piskótát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk és a piskótát vízszintesen kettévágjuk. az alsó lapot egy tortás tányérra tesszük. A kapcsos sütőkeretet köré helyezzük.

Krém:
A meggyszemeket egy szűrőn lecsöpögtetjük, úgy, hogy közben a gyümölcs levét felfogjuk. Ha szükséges a meggylevet vízzel 350 ml mennyiségre hígítjuk. A pudingot cukor hozzáadása nélkül, a 350 ml meggylével a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, majd a meggyhez keverjük. A krémet a piskótán egyenletesen elsimítjuk és fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. A banánt meghámozzuk, hosszában elfelezzük és a meggyes masszára helyezzük.

Töltelék:
A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint beáztatjuk. A joghurtot, tejfölt, cukrot, vanillincukrot összekeverjük. A zselatint a kókuszlikőrben feloldjuk. Először 4 evőkanálnyi masszát adunk a feloldott zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, a tejszínhabot hozzáadjuk. Kapcsos sütőkeretet helyezünk a torta köré és a massza felét a tortalapon elsimítjuk. Ráhelyezzük a másik a másik tortalapot és enyhén rányomjuk. A banánt meghámozzuk, kis darabokra szeleteljük és a maradék krémhez keverjük. A krémet a tortalapon elsimítjuk és a süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát meggyszemekkel, ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!