Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás minitorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Áfonyás minitorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Szóráshoz

  • 25 g pisztácia (zúzott)

Elkészítés

Előkészítés

Hat mini sütőformát kivajazzunk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

Elkészítés

Tészta:

A lisztet a sütőporral elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton egy percig sima masszává kavarjuk. A masszát a mini sütőformákban egyenletesen elosztjuk.

A formákat a sütő alsó részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütés után a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Az áfonyát megmossuk és lecsöpögtetjük. A banánt meghámozzuk és ferdén felszeleteljük. A lekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a vizet és egy főzőedényben felfőzzük. A banánszeleteket ecset segítségével a lekvárral bevonjuk.

A Banános pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 400 ml tej felhasználásával elkészítjük. A pudingot kihűtjük, majd fagyasztózacskóba tesszük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a süteményre csurgatjuk. A banánszeleteket a krémbe állítjuk és az áfonyával és pisztáciával hintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteményt vörös áfonyával is elkészíthetjük.

A banánt bármilyen szezongyümölccsel helyettesíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!