Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szatmári szilvatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Alap:

5 tojásos kakaós piskóta (félbevágva,2 lapra)

Krém:

17 dkg magozott szilva (felaprítva)
fahéj (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
kb. 3 dl víz
2,5 dl tejszín (habbá verve)

Ezenkívül:

kb. 1 csomag aszalt szilva
kevés vaj (kikeverve porcukorral és fahéjjal)
kb. 25-30 dkg étcsoki
2 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A töltelékhez a marcipánt vékonyra és hosszúra kinyújtjuk (nem nagyon kell szélesíteni, kb. annyira legyen széles, hogy aszalt szilvával együtt fel lehessen tekerni.) Vékonyan megkenjük a fahéjas vajkrémmel és jól megpakoljuk aszalt szilvával, utána az egészet feltekerjük. Egy kb. 15cm-s darabot levágunk belőle, ezt körnek meghajtjuk és étcsokiba mártjuk, félretesszük dermedni. A maradékot nem hajtjuk körnek csak így egyenesen mártjuk csokiba, és dermesztjük. A 2 dl tejszínt külön verjük fel habfixálóval és félretesszük.
A krémhez a szilvát a fahéjjal, vízzel és cukorral feltesszük főni. Ha már megfőtt, kellően puha a szilva is, akkor pudinggal besűrítjük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Tortakeretbe tesszük az egyik kakaós lapot, arra kevés krémet, arra a csokis-marcipán kört, és még krémet. Rátesszük a másik lapot és pár órát hűtőben dermesztjük. Dermesztés utána óvatosan levesszük róla a keretet, sima tejszínnel körbe kenjük az oldalát és panírozzuk vagy csokidarával (ezzel a legjobb) vagy csokis keksz morzsával, a lényeg, hogy sötét legyen az oldala is. A maradék csokis marcipánt vékonyan felkarikázzuk. A felső lapot bevonjuk étcsokival. Ha megdermedt a tetején a csoki, annyi tejszínhabrózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk a tortából, és mindegyik rózsa tetejére teszünk egy karika csokis-marcipánt.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Kicsit lehet bonyolultnak tűnik, de nem az! Nagyon finom, és mutatós!
Szatmári szilvatorta Szatmári szilvatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!