Szatmári szilvatorta
Hozzávalók
Alap:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a szilvát a fahéjjal, vízzel és cukorral feltesszük főni. Ha már megfőtt, kellően puha a szilva is, akkor pudinggal besűrítjük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Tortakeretbe tesszük az egyik kakaós lapot, arra kevés krémet, arra a csokis-marcipán kört, és még krémet. Rátesszük a másik lapot és pár órát hűtőben dermesztjük. Dermesztés utána óvatosan levesszük róla a keretet, sima tejszínnel körbe kenjük az oldalát és panírozzuk vagy csokidarával (ezzel a legjobb) vagy csokis keksz morzsával, a lényeg, hogy sötét legyen az oldala is. A maradék csokis marcipánt vékonyan felkarikázzuk. A felső lapot bevonjuk étcsokival. Ha megdermedt a tetején a csoki, annyi tejszínhabrózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk a tortából, és mindegyik rózsa tetejére teszünk egy karika csokis-marcipánt.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szatmári szilvatorta
Hozzávalók
Alap:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a szilvát a fahéjjal, vízzel és cukorral feltesszük főni. Ha már megfőtt, kellően puha a szilva is, akkor pudinggal besűrítjük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Tortakeretbe tesszük az egyik kakaós lapot, arra kevés krémet, arra a csokis-marcipán kört, és még krémet. Rátesszük a másik lapot és pár órát hűtőben dermesztjük. Dermesztés utána óvatosan levesszük róla a keretet, sima tejszínnel körbe kenjük az oldalát és panírozzuk vagy csokidarával (ezzel a legjobb) vagy csokis keksz morzsával, a lényeg, hogy sötét legyen az oldala is. A maradék csokis marcipánt vékonyan felkarikázzuk. A felső lapot bevonjuk étcsokival. Ha megdermedt a tetején a csoki, annyi tejszínhabrózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk a tortából, és mindegyik rózsa tetejére teszünk egy karika csokis-marcipánt.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?