Smarties-Kit Kat Torta (Erdőmester torta)
Hozzávalók
tészta:
krémek:
Meggyes krém:
Tejszínes krém:
Kakaós krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztes kakaót is. Sűrű masszát fogunk kapni! A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába (képen barna mert, kakaós piskótát fotóztam. Sütőpapírral bélelt formában sütjük.
2 vagy 3 felé vágjuk a kihűlt tésztát!
Krémek
A meggylében megfőzzük a vaníliás pudingot jó sűrűre. Ha édesebben szeretnénk 1-2 evőkanál cukrot tehetünk hozzá. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel és a cukorral, a kakaósat szintén. 3 nylon zacskót vagy habzsákot megtöltünk a különböző krémekkel. Körkörösen rányomjuk a 3 különböző ízt a tésztára és meggyszemeket teszünk rá.
A következő lapra is így tesszük rá a krémeket, de itt a kakaóssal kezdjünk.
Elkészítjük a tortabevonót és a tetejére öntjük, mielőtt megdermedne, rászórjuk a cukorkákat vagy elhelyezzük azokat tetszés szerint.
Majd az oldalára ugyan így a tortabevonóval ráragasszuk a csokoládékat, amiket egy darabosra tördelünk. Hűtőbe tesszük és pár óra múlva tálaljuk.
Tálalás
Smarties-Kit Kat Torta (Erdőmester torta)
Hozzávalók
krémek:
Meggyes krém:
Kakaós krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztes kakaót is. Sűrű masszát fogunk kapni! A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába (képen barna mert, kakaós piskótát fotóztam. Sütőpapírral bélelt formában sütjük.
2 vagy 3 felé vágjuk a kihűlt tésztát!
Krémek
A meggylében megfőzzük a vaníliás pudingot jó sűrűre. Ha édesebben szeretnénk 1-2 evőkanál cukrot tehetünk hozzá. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel és a cukorral, a kakaósat szintén. 3 nylon zacskót vagy habzsákot megtöltünk a különböző krémekkel. Körkörösen rányomjuk a 3 különböző ízt a tésztára és meggyszemeket teszünk rá.
A következő lapra is így tesszük rá a krémeket, de itt a kakaóssal kezdjünk.
Elkészítjük a tortabevonót és a tetejére öntjük, mielőtt megdermedne, rászórjuk a cukorkákat vagy elhelyezzük azokat tetszés szerint.
Majd az oldalára ugyan így a tortabevonóval ráragasszuk a csokoládékat, amiket egy darabosra tördelünk. Hűtőbe tesszük és pár óra múlva tálaljuk.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?