Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Betakart almatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

1 csomag citromhéj
175 g liszt
175 g túró
175 g margarin

A töltelékhez:

75 g tejszín
1 csomag citromhéj
1 csomag mazsola (rumba áztatott)
100 g szeletelt mandula
40 g cukor
75 g margarin
1 citrom leve
1 kg savanykás alma

A díszítéshez:

325 g tejszín
75 ml almalé
alma
1 üvegcse rumaroma
étcsoki forgács vagy Dr. Oetker Tortadara kakaós
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, letakarva kb. 3 órára hűtőbe tesszük, majd a 2/3-át belisztezett munkalapon körformájúra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformába tesszük, és a szélét óvatosan a tortaforma oldalához nyomkodjuk. A margarint felforrósítjuk, a cukrot, a mandulát, a mazsolát, a citromhéjat és a tejszínt hozzáadjuk. Kb. 2 percig kevergetve főzzük. A meghámozott, kimagozott, szeletelt almákat a tortalapon szétterítjük és a mandulás-mazsolás keveréket rátesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele az almákat és a széleit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 65-70 percig sütjük. Még 10 percig formában hűtjük, majd leválasztjuk a tortagyűrűt. Miután majdnem kihűlt, a tejszínből habfixálóval, vaníliás cukorral, rummal, kemény habot verünk és hanyagul az almatortára kanalazzuk. Az almalében 2 percig párolt, héjas almaszeleteket rendezetlenül rárakjuk, és helyenként megszórjuk csokiforgáccsal.
Betakart almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!