Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-kivis torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

150 g liszt
100 g hideg margarin
50 g cukor
1 csipet só
1 tojássárgája

Csokis krémhez:

80 ml tej
50 g cukor
1 tojássárgája
100 g joghurt
150 g tejszín

Eperkrém:

350 g eper
125 ml fehérbor
60 g cukor
150 g joghurt

Rakomány:

4 kivi
2 evőkanál cukor
15 db babapiskóta
125 g tejszín
2-3 szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta összes hozzávalójából gyorsan sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formálva és fóliába csomagolva legkevesebb 30 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát kissé belisztezett munkalapon vékonyan kinyúltjuk, és egy 24 cm átmérőjű kört kivágunk belőle. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy villával többször megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, (villany 190 fok, gáz 2-3-as fokozat, légkeveréses 170 fok), 12-15 perig sütjük. Süteményes rácson kihűtjük.
A csokoládés-joghurtos krémhez a zselatint beáztatjuk. A tejet a tojássárgával, a cukorral és a kakaóporral állandóan kevergetve majdnem forrásig főzzük. A krémnek olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálról ne folyjon le, és ha ráfújunk, karikák keletkezzenek benne.
A zselatint kinyomkodjuk, a meleg krémben feloldjuk, és kissé lehűtjük. A joghurtot a krémhez keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és ugyancsak belekeverjük.
A tortalap köré egy hozzáillő tortaforma karimát csatolunk, és a csokoládés krémet a tortalapon szétterítjük. A krémet jó simára kikeverjük, majd a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Az eperkrémhez a zselatint beáztatjuk. Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk. A fehérbort a cukorral felfőzzük, és az epret hozzáadjuk. Gyorsan felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük, és egy finom szövésű szitán átpasszírozzuk. A zselatint most is a meleg krémben feloldjuk, majd lehűtjük.
A kivit meghámozzuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és rövid ideig a forró cukros vízben pároljuk. A kivi szeleteket a már megdermedt csokoládékrémre tesszük. A joghurtot az eperkrémhez keverjük, a kiviszeleteken szétterítjük, a tetejét elsimítjuk, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
A babapiskótákat elfelezzük. A tortabevonót felolvasztjuk gőz fölött, és a piskótákat ferdén a tortabevonóba mártjuk. Egy süteményes rácson lecsepegtetjük. A maradék tortabevonót egy mélyhűtő zacskóba tesszük, sarkára egészen apró lyukat vágunk és a torta közepét ezzel díszítjük.
A tejszínből kemény habot verünk, a torta szélét vékonyan megkenjük vele. A maradék tejszínt egy nagyobb, csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét ezzel díszítjük. A piskótákat a kerek végeivel felfelé egymás mellé körbe, a torta széléhez nyomkodjuk. A tortát az elfelezett eperrel díszítjük.
Epres-kivis torta Epres-kivis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!