Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos lepénytorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos lepénytorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piték

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • Kb. 15 g zsemlemorzsa vagy darált keksz
  • 15-20 g szeletelt mandula
  • 500 g sárgabarack (vagy őszibarack)
  • 30 g Rama
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál citromlé

Tejszínhabhoz

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk. A sütőformát (kb. 30 cm átmérőjű piskótatorta forma) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává keverjük. A tésztát gömbbé formázzuk, majd sütőforma méretűre nyújtjuk. A tésztát a sütőforma széléhez nyomkodjuk, felületét villával megszurkáljuk. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 13 perc

A cukrot és a citromlevet egy főzőedényben karamellizáljuk (folyamatos keverés mellett addig hevítjük, míg a cukor felolvad és aranybarna lesz), majd hozzákeverjük a margarint.

Az elősütött tésztát a zsemlemorzsával és a szeletelt mandulával megszórjuk, tetején a felezett barackot egyenletesen elosztjuk, majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk. A 10. perc körül a süteményt a sütőből kivesszük, és az elkészített vajkaramellát rácsurgatjuk.

Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejszínt a Habfixálóval és a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt süteményt a tejszínhab kíséretében tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!