Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eperzselés torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Eperzselés torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, néhány szem kivételével apróra vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a forró vízzel habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, két részletben a tojásos masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült piskótatésztát együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Alját egy tortatálra helyezzük, a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük.

Az Expressz Tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 250 ml forrásban lévő vízzel elkészítjük, belekeverjük az apróra vágott epret, és kissé dermedni hagyjuk. A még önthető eperzselét a krémre rétegezzük, ráhelyezzük a másik tésztalapot, óvatosan összenyomjuk. Az elkészült süteményt kb. fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. Közben a tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató alapján megolvasztjuk, a félretett eper szemeket a csokimázba mártjuk, majd hagyjuk a mázat megszilárdulni. A tejszínt a cukorral, a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, a krémet a sütemény tetején elsimítjuk, tetejét az eper szemekkel díszítjük.

Vélemények

Judit

Judit
2018.03.04. | 16:48

Gusztusos, szép sütemény, biztosan finom is - az összetevőkből kiindulva.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!