Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres márványtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres márványtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (kb. 24-26 cm átmérőjű) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Az eper szárát eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó és tej kivételével, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A tészta felét a tortaformába simítjuk, a másik felében a kakaót és a tejet elkeverjük, majd a kakaós tésztát a világos tészta tetején egyenletesen elosztjuk, egy villa segítségével a világos tésztába forgatjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Majd a tésztát egy tortatálra tesszük, köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt felhasználásával elkészítjük, majd gyakori átkeverés mellet hagyjuk hűlni. A pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. Az epret a krémen egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, az eperre csurgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!