Szabolcsi almás máktorta
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Az almatöltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
2. A krémhez kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját. A többi tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart pépjét felforraljuk, majd a folyamatos keverés közben hozzáadott keményítős tojássárgájával besűrítjük. Kihűtjük. A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, majd 6 evőkanál kivételével óvatosan a krémhez keverjük.
3. Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük. A cukorral, a citrom levével, a fahéjjal a vajon megpároljuk, majd kihűtjük.
4. Összeállítjuk a tortát: az alsó lapra a tejszínes krém negyedét kenjük, erre lapot fektetünk, és megkenjük az almatöltelék felével. Ismét lap és a tejszínes krém negyede következik. Majd újabb lap és a maradék almatöltelék, majd lap, és erre a tejszínes krém negyede. Végül befedjük a maradék lappal. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd a torta oldalát és tetejét bevonjuk a maradék krémmel.
5. A torta oldalán az alsó 2,5-3 cm-t darált mákkal megszórjuk. A tetejére, középre is 7 cm-es kört szórunk mákkal. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, négy gerezdre vágjuk. Kevés cukorral és a citromlével roppanósra dinszteljük. Kihűlve vékony szeletekre vágjuk, belső élüket darált mákba mártjuk. A szeletek helyére habrózsákat nyomunk a félretett tejszínből, majd a mákos almaszeletekkel díszítjük.
Szabolcsi almás máktorta
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Az almatöltelékhez:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
2. A krémhez kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját. A többi tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart pépjét felforraljuk, majd a folyamatos keverés közben hozzáadott keményítős tojássárgájával besűrítjük. Kihűtjük. A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, majd 6 evőkanál kivételével óvatosan a krémhez keverjük.
3. Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük. A cukorral, a citrom levével, a fahéjjal a vajon megpároljuk, majd kihűtjük.
4. Összeállítjuk a tortát: az alsó lapra a tejszínes krém negyedét kenjük, erre lapot fektetünk, és megkenjük az almatöltelék felével. Ismét lap és a tejszínes krém negyede következik. Majd újabb lap és a maradék almatöltelék, majd lap, és erre a tejszínes krém negyede. Végül befedjük a maradék lappal. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd a torta oldalát és tetejét bevonjuk a maradék krémmel.
5. A torta oldalán az alsó 2,5-3 cm-t darált mákkal megszórjuk. A tetejére, középre is 7 cm-es kört szórunk mákkal. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, négy gerezdre vágjuk. Kevés cukorral és a citromlével roppanósra dinszteljük. Kihűlve vékony szeletekre vágjuk, belső élüket darált mákba mártjuk. A szeletek helyére habrózsákat nyomunk a félretett tejszínből, majd a mákos almaszeletekkel díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?