Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Frissítő dinnyetorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, majd sütőpapírral kibéleljük. A dinnyét elfelezzük, magját egy evőkanál segítségével kikanalazzuk.

Elkészítés

A müzlit nejlon tasakba tesszük, nyújtófa segítségével apróra morzsoljuk. A csokoládét durva darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a müzli-morzsát, és a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy kanál segítségével jól megnyomkodjuk. Az alapot min. 30-45 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

A dinnye húsából egy gömbvájó kanál (vagy kisebb fagylaltos kanál) segítségével 20-25 golyót formázunk. A maradék dinnyehúst egy evőkanál segítségével kikanalazzuk, majd pürésítjük, 200 g-ot kimérünk belőle. A dinnyepürét a túróval, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a túrókrémhez. A krémet a tortalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. Végül a dinnyegolyókat a krém tetején elosztjuk, a golyókat enyhén a krémbe nyomjuk, a tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tortát ízlés szerint kivi szeletekkel, friss citromfű levelekkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!