Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnás-cseresznyés torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnás-cseresznyés torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Gyümölcsös tetőhöz

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A málnát óvatosan megmossuk, a cseresznye szárát eltávolítjuk, megmossuk, kimagozzuk.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mandulaforgács kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a mandulaforgácsot is. A tésztát frissentartó fóliába tekerjük, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

A fél óra elteltével a tészta 2/3 részét egy enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és villával megszurkáljuk. A tésztát az előkészített sütőformába fektetjük. A maradék tésztát vékony hengerré formázzuk, és a tésztalap köré helyezzük úgy, hogy az 3 cm magas keretet képezzen. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztát a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémpudingot a tasakon feltüntetett használati utasítás szerint, de tejszín hozzáadásával elkészítjük, és a tortalapon egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített gyümölcsöket a tölteléken egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd a torta közepéről kezdve a gyümölcsre csurgatjuk. A tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A krémhez a tejszín felét tejjel pótolhatjuk. Ekkor a krém kicsit lágyabb lesz.

Vélemények

Kristyna

Kristyna
2012.03.18. | 14:44

Megsütés után mondhatom, hogy elég érdekes ez a recept. Rossz a besorolás, 3 rész van, a tészta, a krém és a gyümölcsdíszítés. A tésztája hasonló a gyurmához, ha 15 percig sütöd, nagyon kemény lesz és ehetetlen, egyébként keksz íze van. A krém írtó sok bele és elég izetlen, jobb lenne egy finomabb krémet készíteni bele, így csak hab ize van. Sokkal jobbra számítottam.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!