Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyümölcsös túrótorta

niko13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10124-niko13
Gyümölcsös túrótorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták

Hozzávalók

Piskóta

krém

tetejére

niko13 niko13 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A zselatint én mindig előre beáztatom.

A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral a tejjel az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabbal összekeverjük. 26 cm-es tortakarikába megsütjük.
Krém: a zselatint a vízzel felfőzzük. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ha a zselatin meghűlt, de legyen folyós beleöntjük a túróhoz és alaposan összekeverjük, ezután a már felvert hulalát is hozzákeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a piskótát, amelyet félbevágtunk és visszahelyeztünk a karikába. A lap tetejét is vékonyan megkenjük a töltelékkel és így tesszük rá a gyümölcsöt. A tetejére a zselatint a vízzel és a befőttlével felfőzzük, ételfestékkel megszínezzük. Majd ha kihűlt a torta tetejére önjük. Dermedés után a karikát levesszük, és ha szeretnék, még tejszínhabbal feldíszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Apró kockára vágva a krémbe is szoktam gyümölcsöt keverni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!