Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók
Piskóta:
krém:
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Krém: a zselatint a vízzel felfőzzük. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ha a zselatin meghűlt, de legyen folyós beleöntjük a túróhoz és alaposan összekeverjük, ezután a már felvert hulalát is hozzákeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a piskótát, amelyet félbevágtunk és visszahelyeztünk a karikába. A lap tetejét is vékonyan megkenjük a töltelékkel és így tesszük rá a gyümölcsöt. A tetejére a zselatint a vízzel és a befőttlével felfőzzük, ételfestékkel megszínezzük. Majd ha kihűlt a torta tetejére önjük. Dermedés után a karikát levesszük, és ha szeretnék, még tejszínhabbal feldíszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Apró kockára vágva a krémbe is szoktam gyümölcsöt keverni.
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Krém: a zselatint a vízzel felfőzzük. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ha a zselatin meghűlt, de legyen folyós beleöntjük a túróhoz és alaposan összekeverjük, ezután a már felvert hulalát is hozzákeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a piskótát, amelyet félbevágtunk és visszahelyeztünk a karikába. A lap tetejét is vékonyan megkenjük a töltelékkel és így tesszük rá a gyümölcsöt. A tetejére a zselatint a vízzel és a befőttlével felfőzzük, ételfestékkel megszínezzük. Majd ha kihűlt a torta tetejére önjük. Dermedés után a karikát levesszük, és ha szeretnék, még tejszínhabbal feldíszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Apró kockára vágva a krémbe is szoktam gyümölcsöt keverni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?