Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Piskótatekercses meggytorta

ramy18 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5965-ramy18
Piskótatekercses meggytorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 2 ek. rum
  • 3 evőkanál olaj

Kenéshez

  • meggylekvár

Túrókrém

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 250 ml tejszín habbá verve
  • 1 nagypohár 20 %-os tejföl (450 g)
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk. vanília kivonat
  • cukor (ízlés szerint)
  • Dr. Oetker Őrölt zselatin (25 g)
ramy18 ramy18 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverem a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 X 40 cm) simítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és félreteszem hűlni.
Meggy:
60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszek főni. 2 ek. étkezési keményítőt elkeverek fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntöm, besűrítem. Ezt is félreteszem hűlni.
A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek. vízben feloldom, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverek kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.
A többi krémhez adom, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelek egy sütőpapír koronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágok, ezekkel kirakom a forma oldalát és alját.
A krém felét beleöntöm, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatom.
A mascarpone helyett olcsóbb, és ebben az esetben ízben sem zavaró megoldás, ha egy 450 g-os 20%-os tejfölt egy vékony szövésű vászonkendőbe kötve felakasztok, és kicsurgatok. Ez pár óra alatt megtörténik a konyhaasztalon egy jó mély fazék fölött, a visszamaradó sűrű krém kb. 25 dkg lesz. Ahol a savanykás íz nem zavaró, én ezzel váltom ki a mascarponét.

Tálalás

16 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!