Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskótatekercses meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
2 ek. rum
3 evőkanál olaj

Kenéshez:

meggylekvár

Túrókrém:

25 dkg mascarpone
25 dkg túró
250 ml tejszín habbá verve
1 nagypohár 20 %-os tejföl (450 g)
reszelt citromhéj
1 tk. vanília kivonat
cukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverem a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 X 40 cm) simítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és félreteszem hűlni.
Meggy:
60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszek főni. 2 ek. étkezési keményítőt elkeverek fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntöm, besűrítem. Ezt is félreteszem hűlni.
A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek. vízben feloldom, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverek kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.
A többi krémhez adom, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelek egy sütőpapír koronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágok, ezekkel kirakom a forma oldalát és alját.
A krém felét beleöntöm, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatom.
A mascarpone helyett olcsóbb, és ebben az esetben ízben sem zavaró megoldás, ha egy 450 g-os 20%-os tejfölt egy vékony szövésű vászonkendőbe kötve felakasztok, és kicsurgatok. Ez pár óra alatt megtörténik a konyhaasztalon egy jó mély fazék fölött, a visszamaradó sűrű krém kb. 25 dkg lesz. Ahol a savanykás íz nem zavaró, én ezzel váltom ki a mascarponét.

Tálalás

16 szelet
Piskótatekercses meggytorta Piskótatekercses meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!