Kirs torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, sütőport és a kakaóport és simára keverem, majd belekeverem a tojásfehérjét, amit kemény habbá vertem.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Hűlni hagyom, majd kettő helyen elvágom úgy, hogy 3 lapom legyen.
Krém: a vanília pudingot megfőzőm a kristálycukorral és a meggylével, ha megfőtt belekeverem a meggybefőttet, félreteszem hűlni.
2 csomag tejszínhabba beleteszek 3 evőkanál porcukrot és elkezdem felverni, majd ha habosodik egyesével beleteszek 4 habfixálót és keményre verem.
1 csomag tejszínbe beleteszek 3 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál kakaóport, ha habosodik beleteszem a 2 csomag habfixálót és keményre verem.
Összeállítás:
Az első tortalapra jön a meggypuding fele és erre teszem rá a fehér tejszínhab felét.
Erre jön egy tortalap, amire jön a meggypuding másik fele és az összes csokis tejszínhab, erre az utolsó tortalap és kívülről bekenem a fehér tejszínhab másik felével.
Alternatív elkészítés
Kirs torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, sütőport és a kakaóport és simára keverem, majd belekeverem a tojásfehérjét, amit kemény habbá vertem.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Hűlni hagyom, majd kettő helyen elvágom úgy, hogy 3 lapom legyen.
Krém: a vanília pudingot megfőzőm a kristálycukorral és a meggylével, ha megfőtt belekeverem a meggybefőttet, félreteszem hűlni.
2 csomag tejszínhabba beleteszek 3 evőkanál porcukrot és elkezdem felverni, majd ha habosodik egyesével beleteszek 4 habfixálót és keményre verem.
1 csomag tejszínbe beleteszek 3 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál kakaóport, ha habosodik beleteszem a 2 csomag habfixálót és keményre verem.
Összeállítás:
Az első tortalapra jön a meggypuding fele és erre teszem rá a fehér tejszínhab felét.
Erre jön egy tortalap, amire jön a meggypuding másik fele és az összes csokis tejszínhab, erre az utolsó tortalap és kívülről bekenem a fehér tejszínhab másik felével.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?