Epres spiráltorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Összeállításhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához robotgéppel összekeverjük az egész tojásokat cukorral, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Ezután pedig az olajat is hozzákeverjük. A piskótát a tepsiben 1 cm vastagságban egyenletesen elsimítjuk, majd 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a porcukrot a forró vízzel simára keverjük, hogy ne ropogjon a porcukor a fogunk alatt, majd a sajtkrémhez vegyítjük, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és annyi citromlevet, amennyit finomnak ítélünk.
A megsült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, meglocsoljuk a narancslikőrrel, és hagyjuk kihűlni. A piskótalapot megkenjük eperlekvárral, és 6db egyenlő méretű, kb. 40 cm hosszú csíkra vágjuk. A csíkok közül egyet szorosan feltekerünk, pont úgy, mintha piskótatekercset készítenénk, és az oldalára fektetve ráhelyezzük egy nagy tál közepére, ez lesz a torta közepe. Ezután megragadunk egy újabb piskótacsíkot, és körbecsavarjuk vele a középre tett piskóta roládot. Végül a többi piskótacsíkkal ugyanígy sorra körültekerjük az előzőeket, és mire az összes elfogy, egy kb. 24 cm átmérőjű, spirálos tortát kapunk.
A torta tetejét és oldalát megkenjük a krémmel, majd felszeleteljük a friss epret, befedjük vele a tortát, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás
Epres spiráltorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Összeállításhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához robotgéppel összekeverjük az egész tojásokat cukorral, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Ezután pedig az olajat is hozzákeverjük. A piskótát a tepsiben 1 cm vastagságban egyenletesen elsimítjuk, majd 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a porcukrot a forró vízzel simára keverjük, hogy ne ropogjon a porcukor a fogunk alatt, majd a sajtkrémhez vegyítjük, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és annyi citromlevet, amennyit finomnak ítélünk.
A megsült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, meglocsoljuk a narancslikőrrel, és hagyjuk kihűlni. A piskótalapot megkenjük eperlekvárral, és 6db egyenlő méretű, kb. 40 cm hosszú csíkra vágjuk. A csíkok közül egyet szorosan feltekerünk, pont úgy, mintha piskótatekercset készítenénk, és az oldalára fektetve ráhelyezzük egy nagy tál közepére, ez lesz a torta közepe. Ezután megragadunk egy újabb piskótacsíkot, és körbecsavarjuk vele a középre tett piskóta roládot. Végül a többi piskótacsíkkal ugyanígy sorra körültekerjük az előzőeket, és mire az összes elfogy, egy kb. 24 cm átmérőjű, spirálos tortát kapunk.
A torta tetejét és oldalát megkenjük a krémmel, majd felszeleteljük a friss epret, befedjük vele a tortát, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?