Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 dkg vaj
2 db tojás
6 dkg fructos
2 ek. víz
2 dkg rétesliszt
12 dkg finomliszt

Krém:

2 ek. fructos
1 db narancs leve (2dl)
7 dkg vaj
pici reszelt narancshéj
6 dkg háztartási keksz
0,5 dl szénsavas narancslé
2 db narancs
2 evőkanál fructos
2 dl szénsavas narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szív alakú tortaforma vajjal kikenése, lisztezése.
A sütőpor, a lisztek összekeverése
A pudingpor, a fructos, és a narancslé sűrűre főzése, majd a vaj, és a narancshéj hozzákeverése.
A tortazselé elkészítése fructossal és szénsavas narancslével a tasakon levő utasítás alapján.

Elkészítés

A tojássárgáját, a fructost, a vaníliás cukrot, a puha vajat kikeverjük, közben a vizet is hozzáadjuk. Mikor szép habos, hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 170 fokon, kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk és megtöltjük.
A sűrűre főzött pudinghoz kevert vaj felével megkenjük a tortát, majd a fél dl szénsavas narancslébe forgatjuk. Rárakjuk a kerek háztartási kekszeket. Erre jön a krém másik fele, amire rárakunk 2 nagy narancsot, szeletekre bontva. Körbe rakjuk alufóliával, hogy maradjon rajta az elkészített tortazselé, amivel leöntöttük. Hűtőbe tesszük. Másnapra a keksz is megpuhul, nagyon finom lesz.

Tálalás

8-10 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ezt cukorbetegek, és diétázók is fogyaszthatják.
Én itt a diétás gyümölcstorta felét használtam el, ezért kellett hozzátenni a kekszet, mert nem volt meg az egész torta. Ha ezt az alapot megcsinálják, nem kötelező beletenni a kekszet.
Narancstorta Narancstorta Narancstorta Narancstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!