Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres-vaníliás torta

Abigél30 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6854-abigel30
Epres-vaníliás torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor (púpozott)
  • 1 csipet só

Krém

Díszítés

  • 3-4 dl habtejszín
  • eper
Abigél30 Abigél30 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskótát úgy készítjük el, hogy kettéválasztjuk a tojások sárgáját, ebbe belerakunk 6 evőkanál cukrot, egy pici sót, jól elkeverjük. Ha megvan, beletesszük a 8 evőkanál lisztet. Külön fölverjük a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, majd a kettőt összedolgozzk úgy, hogy egynemű legyen. Én kicsi téglalap alapú tepsibe sütöttem ezt a mennyiséget.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!