Húsvéti torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Fondant:
Színezéshez:
Egyéb hozzávaló:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: a tej nagy részét felforraljuk, a maradékban jól elkeverjük a pudingport, a kristálycukrot, és a rumot. Forrás után hozzáöntjük a pudingos tejet, majd 3 percig főzzük. Ha kihűlt a puding, hozzá lehet keverni a margarint.
Fondant: egy mikrózható edényt kivajazunk, majd a pillecukrot, és a vizet beletesszük. Elkezdjük mikrózni. Kb. 30 másodpercenként megkeverjük. Ezt 3-4-szer megismételjük addig, amíg egynemű nem lesz. Ekkor lehet színezni, ha szükséges. Beleszitáljuk a porcukrot, illetve az étkezési keményítőt. A robotgép dagasztó fejével kikeverjük, ha gyurma állaga lett, akkor jó.
A torta összeállítása:
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és tojás formájúra formázzuk. Az egyik lapot megkenjük baracklekvárral, és rászeleteljük a banánt. A domború formáját úgy alakítjuk ki, hogy középre vastagabb banánkarikákat rakunk, míg a szélére vékonyabbakat. Rá a krém, majd a másik tortalap. A fondant-t kinyújtjuk, utána a színezett fondant-tal díszítjük.
Alternatív elkészítés
Húsvéti torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Fondant:
Színezéshez:
Egyéb hozzávaló:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: a tej nagy részét felforraljuk, a maradékban jól elkeverjük a pudingport, a kristálycukrot, és a rumot. Forrás után hozzáöntjük a pudingos tejet, majd 3 percig főzzük. Ha kihűlt a puding, hozzá lehet keverni a margarint.
Fondant: egy mikrózható edényt kivajazunk, majd a pillecukrot, és a vizet beletesszük. Elkezdjük mikrózni. Kb. 30 másodpercenként megkeverjük. Ezt 3-4-szer megismételjük addig, amíg egynemű nem lesz. Ekkor lehet színezni, ha szükséges. Beleszitáljuk a porcukrot, illetve az étkezési keményítőt. A robotgép dagasztó fejével kikeverjük, ha gyurma állaga lett, akkor jó.
A torta összeállítása:
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és tojás formájúra formázzuk. Az egyik lapot megkenjük baracklekvárral, és rászeleteljük a banánt. A domború formáját úgy alakítjuk ki, hogy középre vastagabb banánkarikákat rakunk, míg a szélére vékonyabbakat. Rá a krém, majd a másik tortalap. A fondant-t kinyújtjuk, utána a színezett fondant-tal díszítjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?