Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almakrémes répatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg cukor
28 dkg liszt
0,5 kk. szódabikarbóna
10 dkg dió (apróra tört, pirított)
1 tk. só
4 db tojás
2,5 dl olaj
35 dkg sárgarépa (reszelve)
1 db alma (reszelve)

Krémhez:

1 tasak tejszínízű pudingpor
6 dkg porcukor
3 db alma (reszelve)
4 dl tej
1 dl almalé (reszelt almából facsarva)

Tetejére:

vaníliakrém

Oldalára:

pirított mandulaszeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, a répa és az alma reszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig, kb. 50 percig sütjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk az almalevet, majd a tejet, és sűrűre főzzük. A végén beletesszük a reszelt almát, és hagyjuk kihűlni.
A kisült tortát 3 felé vágjuk, kihűtjük, és megtöltjük a krémmel.
A tetejét és az oldalát megkenjük a vanília krémmel, oldalát díszítjük a mandulával.
Almakrémes répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!