Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres tejszínes torta

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Epres tejszínes torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 20-25 dkg eperdzsem

krém

Ezenkívül

  • 28 cm átmérőjű tortaforma
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk.
A tortaformába öntjük 180 fokon légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, hozzáadjuk a vanília cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, szép nagy szemeket félreteszünk a díszítéshez. Egy tálkába félre teszünk tejszínhabot a díszítéshez.
A kihűlt tésztát megkenjük az eper dzsemmel, megkenjük a tejszín 1/3 részével megszórjuk a darabolt eperrel, majd megint tejszín, arra megint eper és megint tejszín, amíg el nem fogy.
Majd habzsákba töltjük a tejszínt és feldíszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.

Tálalás

8-12 személyre.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nem édes, kellemes, üdítő torta.
Bármilyen piros gyümölccsel elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!