Epres tejszínes torta
Hozzávalók
Tészta:
krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A tortaformába öntjük 180 fokon légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, hozzáadjuk a vanília cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, szép nagy szemeket félreteszünk a díszítéshez. Egy tálkába félre teszünk tejszínhabot a díszítéshez.
A kihűlt tésztát megkenjük az eper dzsemmel, megkenjük a tejszín 1/3 részével megszórjuk a darabolt eperrel, majd megint tejszín, arra megint eper és megint tejszín, amíg el nem fogy.
Majd habzsákba töltjük a tejszínt és feldíszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bármilyen piros gyümölccsel elkészíthető.
Epres tejszínes torta
Hozzávalók
Tészta:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tortaformába öntjük 180 fokon légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, hozzáadjuk a vanília cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, szép nagy szemeket félreteszünk a díszítéshez. Egy tálkába félre teszünk tejszínhabot a díszítéshez.
A kihűlt tésztát megkenjük az eper dzsemmel, megkenjük a tejszín 1/3 részével megszórjuk a darabolt eperrel, majd megint tejszín, arra megint eper és megint tejszín, amíg el nem fogy.
Majd habzsákba töltjük a tejszínt és feldíszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bármilyen piros gyümölccsel elkészíthető.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?