Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szülinapi torta, gyerekeknek

diszitoke receptje https://www.sutnijo.hu/profil/8370-diszitoke
Szülinapi torta, gyerekeknek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Egyszerű sárga piskóta

  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt

kakaós lap (kráter süti ötlet)

Gyümölcszselé

  • bármilyen gyümölcsből

például

  • 15 dkg kajszibarack
  • 15 dkg savanyú alma
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1-2 db csillagánizs
  • 15 g Dr. Oetker Őrölt zselatin

tejszínes krém

tortabevonó

  • 200 ml tejszín
  • 2 kanál túrókrém
  • 2 kanál cukorpor
diszitoke diszitoke receptje

Elkészítés

Elkészítés

Sárga piskóta: a tojások sárgáját mixerrel habosra keverem kb. fele cukorral, a másik felével pedig a tojásfehérjét kemény habba verem. Összekeverem a kettőt és beleszitálom a lisztet, lábosba vele és mehet a sütőbe 180 cels. fokon sütöm 25-30 percig (fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy meg van-e sülve, ha ragad még hagyod kicsit) sütőpor nem kell bele.
Kakaós lap: a tojássárgákat a fele cukorral habosra keverem, majd lassan hozzáadom a tejet (kicsit teszek bele, keverem tovább a mixerrel, kb. 3-szor ismétlem, míg elfogy a tej, ugyanígy teszem hozzá az olajat is, majd a lisztet, sütőport és a végén a kikevert tésztához adjuk a kemény tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortasütőbe öntjük (vékony tésztát fogsz kapni), kiskanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. (előző este is megfőzheted) Én 2 csomaggal főztem (egy rózsaszint, egy sárgát, de nem tettem bele mind). Ezt is 180 fokon sütöm.
Tejszínes krém: A tejszínt felverjük, belecsurgatjuk a langyosra hűlt 5 g (fél tasak) zselatint, ha nem édes a tejszínünk teszünk bele porcukrot ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott ananász kompótot.
A gyümölcs zselét, olyan gyümölcsből csináld, amit szeretsz. Nekem volt a fagyasztóba valami alma, kajszin keverek, meg egy puha sütőtök, kockára vágva, mindent egyberaktam felfőztem, mixeltem, kis cukrot tettem bele és 1 és egy fél (15 g.) zselatint beletettem a forró főzetbe, kihűtöttem (meg fagyasztóba is raktam, mikor kicsit megkeményedett rákentem a piskótára, nagyon pikáns fincsi zselé lett belőle. Főzés közben még tettem bele szegfűszeget és csillag ánizst, amit kiszedtem mikor finomra mixeltem.
A bevonó: 2 kanál túrókrém (én passzírozott friss tehéntúrót tettem bele) 2 kanál cukorporral elkeverünk, majd hozzáadunk 200 ml felvert tejszínt (növényi is lehet) és jól elkeverjük. Jó állagú vastagabb krémet nyerünk, amivel bevonjuk a tortát. Színezni is lehet, a leveleket is abból csináltam.

Tálalás

28 cm átmérőjű tortaformába sütöttem és 9 cm magas lett.

Tárolás

Jó, ha egy éjszaka áll a hűtőben fogyasztás előtt.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nem tűnik hosszadalmasnak, ha a pudingot(okat) előző este elkészítjük és legalább az egyik piskótát is megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!