Epres-joghurtos kocka
Hozzávalók
A tésztához:
A piskótatekercsek töltéséhez:
A gyümölcskocsonyához:
Továbbá:
A krémhez:
Továbbá:
Az edény kibéleléséhez:
A piskótatekercsek sütéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémet.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a Zero cukorral habosra keverjük a keverőgépünkkel. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztamasszát megfelezzük.
2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, majd a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk.
Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
Hűtőbe tettem kb. 6-7 órára, hogy jól megdermedjen a krém. Ezután egy tálcát rátettem a tepsi tetejére és egy hirtelen mozdulattal megfordítottam és levettem a sütiről a tepsit és a folpakkot is. Lehet szeletelni. Bármely gyümölccsel készíthető, az ahhoz illő joghurttal.
Epres-joghurtos kocka
Hozzávalók
A tésztához:
A piskótatekercsek töltéséhez:
A gyümölcskocsonyához:
Továbbá:
A krémhez:
Továbbá:
Az edény kibéleléséhez:
A piskótatekercsek sütéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémet.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a Zero cukorral habosra keverjük a keverőgépünkkel. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztamasszát megfelezzük.
2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, majd a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk.
Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
Hűtőbe tettem kb. 6-7 órára, hogy jól megdermedjen a krém. Ezután egy tálcát rátettem a tepsi tetejére és egy hirtelen mozdulattal megfordítottam és levettem a sütiről a tepsit és a folpakkot is. Lehet szeletelni. Bármely gyümölccsel készíthető, az ahhoz illő joghurttal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?