Epres torta
Hozzávalók
TÉSZTA:
KRÉM:
MÁZ:
DÍSZÍTÉS:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A sárgáját és a 8 evőkanál cukrot konyhai robotgéppel jól felverünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, a sütőport, a kakaóport, a pici sót és a tojásfehérjét. Óvatosan összekeverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk és belisztezünk, majd a masszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Az epret megtisztítjuk és leturmixoljuk.
Összekeverjük a turmixolt epret, a tejet, a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt a puding akkor hozzákeverjük a porcukorral kikevert Ramát.
A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és megtöltjük az epres krémmel.
A tejszínhabot, a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük és befedjük vele a torta tetejét és oldalát.
A tortát ízlés szerint dekoráljuk félbe vágott eperrel és Dr. Oetker Dekor termékekkel.
Tálalás
Tárolás
Epres torta
Hozzávalók
TÉSZTA:
KRÉM:
DÍSZÍTÉS:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A sárgáját és a 8 evőkanál cukrot konyhai robotgéppel jól felverünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, a sütőport, a kakaóport, a pici sót és a tojásfehérjét. Óvatosan összekeverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk és belisztezünk, majd a masszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Az epret megtisztítjuk és leturmixoljuk.
Összekeverjük a turmixolt epret, a tejet, a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt a puding akkor hozzákeverjük a porcukorral kikevert Ramát.
A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és megtöltjük az epres krémmel.
A tejszínhabot, a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük és befedjük vele a torta tetejét és oldalát.
A tortát ízlés szerint dekoráljuk félbe vágott eperrel és Dr. Oetker Dekor termékekkel.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?