Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyeragus pitetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
2 ek. tejföl
csipet só

A cseresznyeraguhoz:

1 db csillagánizs
1 db fahéj
5 ek. barna nádcukor
60 dkg kimagozott cseresznye
1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok. A cseresznyét a barna cukorral, és a fűszerekkel felteszem főzni, és a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. Én előző nap készítem el, amikor a tésztát. Ilyenkor a kész raguból már a fűszereket eltávolítom, és a sűrű ragut a villával megböködöm, és a tésztára öntöm 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozom, és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt porcukorral megszórom.

Alternatív elkészítés

A pitetorta formát a Tescoban vettem, és sokoldalúan tudom felhasználni, mert a közepe kivehető, nem sérül, és tálalni, szeletelni is lehet rajta. A bevonata tökéletesen biztosítja a tapadás mentességét.
Cseresznyeragus pitetorta Cseresznyeragus pitetorta Cseresznyeragus pitetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!