Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres tiramisutorta

megtudjuknézni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10814-megtudjuknezni
Epres tiramisutorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények , Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták , Tiramisuk

Hozzávalók

  • 10 tojásból készült piskóta
  • 2 dl bodzaszörp
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 500 g mascarpone
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 50 dkg+30 dkg eper+ egész szemek a díszítéshez
  • 3 evőkanál eperlekvár
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 2,5 dl vaníliás tejszínből vert hab
  • babapiskóták
megtudjuknézni megtudjuknézni receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskóta lapot kettévágtuk, megöntöztem mindkét lap vágási felületét a bodzaszörp, a citromlé és a citomhéj egyvelegével, és a sorsára hagytam, amíg a krém elkészült.
A krémhez legelőször a csokoládét olvasztottam meg gőz fölött, hogy aztán kihűlhessen, amíg a többi részét csinálom.
50 dkg epret összeturmixoltam, összekavartam a mascarponéval, 3 evőkanál tegnap főzött eperlekvárral és a kihűlt csokival.
Hígnak találtam. Féltem, hogy a tejszínhab sem fogja eléggé stabilizálni, így közé kevertem 2 evőkanál útifűmaghéjat. Ezután a tejszínhabot, majd 30 dkg apró kockákra vágott epret. Könnyű, habos krém kerekedett belőle.
Összeragasztottam vele a két piskótalapot, és alaposan bekentem az oldalát, meg a tetejét is. Körberaktam babapiskótákkal, amiket akkorára vagdaltam, hogy kicsit magasabbak legyenek a tortánál, így végén a tetejére halmozott epreknek megfelelő támaszfala lett.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!