Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisus epertorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Krém:

50 dkg mascarpone
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
eperszeletek

Tejszínhab:

2 dl hullala tejszínhab
2-3 ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzátesszük a lisztet és a sütőport majd a kemény habot.
Kivajazott lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A KRÉMHEZ kikeverjük a cukrot a tojássárgájával majd hozzákeverjük a mascarponét.
A tészta tetejére teszünk krémet erre eperszeleteket, majd a krém másik felét, erre megint eperszeleteket és erre tesszük a tejszínhabot, amit a cukorral keményre vertünk.
Én a tejszínhab tetejére egész epreket tettem, amit előtte kidíszítettem tejszínhabbal és dekorcukorkával.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Nekem sajnos kicsit híg lett a mascarponés krémem, kellett volna bele valami, ami picit megsűrűsíti, de azért finom volt.
Tiramisus epertorta Tiramisus epertorta Tiramisus epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!