Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sárgabarackos Nyári Torta

Luanro receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10892-luanro
Sárgabarackos Nyári Torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták

Hozzávalók

Tésztához

  • 400 g liszt
  • 200 g hideg vaj (darabokra vágva)
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 tojás
  • kevés reszelt citromhéj

Krémhez

Díszítéshez

  • Néhány sárgabarack
  • 1 alma
  • 3 kivi
Luanro Luanro receptje

Elkészítés

Előkészítés

Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a vajat feldaraboljuk, a hozzávalókat kimérjük.

1. Tészta elkészítése
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.

Tálalás

Gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tárolás

Hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mutatós, kellemes ízvilágú torta, könnyen elkészíthető a nyár gyümölcsiből.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!