Erdeigyümölcsös-tejszínes torta
Hozzávalók
Piskóta:
Zselés réteg:
Tejszínes réteg:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínes réteghez a zselatint elkeverjük 1/2 dl vízben, mikróban felolvasztjuk és lehűtjük. A gyümölcsöt teljesen felolvasztjuk és kiveszünk belőle 3 kanállal a díszítő tejszín megszínezéséhez. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, beleforgatjuk a gyümölcsöt, hozzáöntjük a zselatint, gyorsan elkeverjük és a második piskótalapra kenjük, befedjük a harmadik lappal.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük porcukorral és kiveszünk belőle 4 evőkanállal. A meghagyott három kanál gyümölcsöt szűrőn átpasszírozzuk és megszínezzük vele a tejszínhabot.
A rózsaszín habbal körbekenjük a tortát és kidíszítjük fehér és rózsaszín habbal, citromfűvel és színes cukorral.
Erdeigyümölcsös-tejszínes torta
Hozzávalók
Zselés réteg:
Tejszínes réteg:
Díszíteni:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínes réteghez a zselatint elkeverjük 1/2 dl vízben, mikróban felolvasztjuk és lehűtjük. A gyümölcsöt teljesen felolvasztjuk és kiveszünk belőle 3 kanállal a díszítő tejszín megszínezéséhez. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, beleforgatjuk a gyümölcsöt, hozzáöntjük a zselatint, gyorsan elkeverjük és a második piskótalapra kenjük, befedjük a harmadik lappal.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük porcukorral és kiveszünk belőle 4 evőkanállal. A meghagyott három kanál gyümölcsöt szűrőn átpasszírozzuk és megszínezzük vele a tejszínhabot.
A rózsaszín habbal körbekenjük a tortát és kidíszítjük fehér és rózsaszín habbal, citromfűvel és színes cukorral.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?