Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Birsalmás sajttorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Birsalmás sajttorta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Töltelékhez

Gyúrt tésztához

Krémhez

Elkészítés

Elkészítés

Töltelék:
A birsalmákat egy törlőkendővel áttöröljük, majd megmossuk, meghámozzuk, nyolc részre vágjuk, majd felszeleteljük és 600 g-ot kimérünk. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, birsalmát és a citromlevet és az egészet alacsony hőfokon, lefedve kb. 10 percig pároljuk. A birsalmát egy szűrőn lecsöpögtetjük.

A töltelékhez a mandulaforgácsot, vagy a mogyorószemeket egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül, aranybarnára pirítjuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjü) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)

Gyúrt tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, majd egy golyóvá formázzuk. A tészta jó 2/3- mad részét a kinyújtjuk, és a sütőformába helyezzük. Egy villa segítségével többször megszurkáljuk. A kapcsos sütőkeretet a sütőlapra helyezzük, a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Sütés után a sütőformát sütőrácsra helyezzük és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)

A maradék tésztát egy hosszú hengerré formázzuk és mintegy keretként a tészta széléhez illesztjük ill. a forma oldalához nyomjuk. A keret kb. 4 cm magas legyen. A párolt birsalmaszeleteket a süteményen egyenletesen elosztjuk.

Krém:
A tejszínt kemény habbá verjük. A tojást a cukorral és az aromával egy keverőedényben konyhai robotgéppel kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 2 percig keverve felverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a túrót, a krémsajtot és a tejfölt. Végül a tejszínt is hozzákeverjük. A krémet a gyümölcsön egyenletesen elsimítjuk és mandulával vagy mogyoróval megszórjuk. A süteményt a sütő alsó részébe tolva megsütjük.

Sütési idő: kb. 80-85 perc

Sütés után a süteményt még min. 15 percig a nyitott sütőajtónál a sütőben hagyjuk majd a sütőkapcsot eltávolítva, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!