Sárgadinnyés-barackos torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Tárolás
Előkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sárgadinnyének zöld színű a húsa, mi cukordinnyének hívjuk. A feléből kivágtam a díszítéshez szükséges formákat. A többit botmixerrel pépesített ebből 2,5 decit használtam fel.
Elkészítés
Krém: 2,5 deci tejből és 2,5 deci dinnyepépből meg a 2 vaníliás krémporból mixerrel krémet kavarunk, és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a tejszínhab felét.
A tortalapokat előbb a barackpéppel kenjük meg, aztán jön a krém, végül egy vékony réteg tejszínhab.
Tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítjük.
Alternatív elkészítés
Sárgadinnyés-barackos torta
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Tárolás
Előkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sárgadinnyének zöld színű a húsa, mi cukordinnyének hívjuk. A feléből kivágtam a díszítéshez szükséges formákat. A többit botmixerrel pépesített ebből 2,5 decit használtam fel.
Elkészítés
Krém: 2,5 deci tejből és 2,5 deci dinnyepépből meg a 2 vaníliás krémporból mixerrel krémet kavarunk, és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a tejszínhab felét.
A tortalapokat előbb a barackpéppel kenjük meg, aztán jön a krém, végül egy vékony réteg tejszínhab.
Tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?