Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgadinnyés-barackos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 kanál cukor
5 kanál liszt

Krémhez:

1 kisebb sárgadinnye
4 barack
2 csomag vaníliás krémpor
2,5 dl tej
4 dl tejszín
cukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tárolás

Hideg helyen.

Előkészítés

A barackot botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sárgadinnyének zöld színű a húsa, mi cukordinnyének hívjuk. A feléből kivágtam a díszítéshez szükséges formákat. A többit botmixerrel pépesített ebből 2,5 decit használtam fel.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból szokásos kakaós piskótát sütünk, amit 3 lapba vágunk.
Krém: 2,5 deci tejből és 2,5 deci dinnyepépből meg a 2 vaníliás krémporból mixerrel krémet kavarunk, és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a tejszínhab felét.
A tortalapokat előbb a barackpéppel kenjük meg, aztán jön a krém, végül egy vékony réteg tejszínhab.
Tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítjük.

Alternatív elkészítés

Fogyasztás előtt legalább fél napot tartsuk hűtőszekrényben, hogy a lapok jól átázzanak és átvegyék a barack és a dinnye ízét.
Sárgadinnyés-barackos torta Sárgadinnyés-barackos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!