Erdeigyümölcsös emeletes torta
Hozzávalók
Piskóta 1:
Piskóta 2:
Gyümölcszselés réteg:
Tejszínes-gyümölcsös réteg:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A zselatinos réteghez a zselatint elkeverjük a cukorral, szörppel és vízzel, felfőzzük, langyosra hűtjük. Előkészítjük a két alsó tortalapot, a zselatinba belekeverjük a félig kiolvasztott gyümölcsöt, kicsit keverjük, míg elkezd dermedni. Gyorsan a piskótalapokra borítjuk a gyümölcsös zselét és elegyengetjük. Befedjük a középső piskótalapokkal, kicsit rányomkodjuk.
A tejszínes-gyümölcsös réteghez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A gyümölcsöt mikróban kiolvasztjuk, kicsit összetörjük villával, elkeverjük a porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a zselatint, a porcukros gyümölcsöt és rákenjük a két középső tortalapra, majd befedjük a felső lapokkal.
A kisebb tortát a nagyobbra helyezzük.
A maradék fél liter tejszínt kemény habbá verjük (keveset kiveszünk a díszítéshez), a gyümölcsöt kiolvasztjuk, alaposan összetörjük és a porcukorral együtt a tejszínhabba forgatjuk. Ezzel a gyümölcsös habbal, és a kivett fehér habbal körbekenjük és kidíszítjük a tortát.
Erdeigyümölcsös emeletes torta
Hozzávalók
Gyümölcszselés réteg:
Tejszínes-gyümölcsös réteg:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A zselatinos réteghez a zselatint elkeverjük a cukorral, szörppel és vízzel, felfőzzük, langyosra hűtjük. Előkészítjük a két alsó tortalapot, a zselatinba belekeverjük a félig kiolvasztott gyümölcsöt, kicsit keverjük, míg elkezd dermedni. Gyorsan a piskótalapokra borítjuk a gyümölcsös zselét és elegyengetjük. Befedjük a középső piskótalapokkal, kicsit rányomkodjuk.
A tejszínes-gyümölcsös réteghez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A gyümölcsöt mikróban kiolvasztjuk, kicsit összetörjük villával, elkeverjük a porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a zselatint, a porcukros gyümölcsöt és rákenjük a két középső tortalapra, majd befedjük a felső lapokkal.
A kisebb tortát a nagyobbra helyezzük.
A maradék fél liter tejszínt kemény habbá verjük (keveset kiveszünk a díszítéshez), a gyümölcsöt kiolvasztjuk, alaposan összetörjük és a porcukorral együtt a tejszínhabba forgatjuk. Ezzel a gyümölcsös habbal, és a kivett fehér habbal körbekenjük és kidíszítjük a tortát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?