Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdeigyümölcsös emeletes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta 1:

8 tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor

Piskóta 2:

5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt

Gyümölcszselés réteg:

2 dl cukor
2 dl piros gyümölcs szörp
3 dl víz
0,5 fagyasztott erdei gyümölcs

Tejszínes-gyümölcsös réteg:

0,5 l hulala tejszín
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

0,5 l hulala tejszín
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 22 cm és egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk.

Elkészítés

Megsütjük a két piskótát, kihűtjük, és háromfelé vágjuk mindkettőt.
A zselatinos réteghez a zselatint elkeverjük a cukorral, szörppel és vízzel, felfőzzük, langyosra hűtjük. Előkészítjük a két alsó tortalapot, a zselatinba belekeverjük a félig kiolvasztott gyümölcsöt, kicsit keverjük, míg elkezd dermedni. Gyorsan a piskótalapokra borítjuk a gyümölcsös zselét és elegyengetjük. Befedjük a középső piskótalapokkal, kicsit rányomkodjuk.
A tejszínes-gyümölcsös réteghez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A gyümölcsöt mikróban kiolvasztjuk, kicsit összetörjük villával, elkeverjük a porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a zselatint, a porcukros gyümölcsöt és rákenjük a két középső tortalapra, majd befedjük a felső lapokkal.
A kisebb tortát a nagyobbra helyezzük.
A maradék fél liter tejszínt kemény habbá verjük (keveset kiveszünk a díszítéshez), a gyümölcsöt kiolvasztjuk, alaposan összetörjük és a porcukorral együtt a tejszínhabba forgatjuk. Ezzel a gyümölcsös habbal, és a kivett fehér habbal körbekenjük és kidíszítjük a tortát.
Erdeigyümölcsös emeletes torta Erdeigyümölcsös emeletes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!