Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes-mákos álomtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Meggyes-mákos álomtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Joghurtos torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 2 evőkanál forró víz
  • 80 g porcukor
  • 125 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g őrölt mák

Töltelékhez

Krémhez

  • 9 lap Dr. Oetker Lapzselatin
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 400 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 g porcukor

Díszítéshez

  • csokoládéforgács

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszítéshez félreteszünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat forró víz hozzáadásával egy keverőedényben, konyhai robotgép segítségével (habverő), kb. 1 perc alatt habosra keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, majd további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a mák hozzáadásával sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A tortazselét a tasakon szereplő útmutató szerint, 250 ml befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverőedénybe öntjük, a citromlével és porcukorral elkeverjük, majd apránként a zselatint is hozzákeverjük. Majd a felvert habtejszínt is hozzáforgatjuk. A kész krém felét a meggyes tölteléken egyenletesen elosztjuk, majd a másik tortalapot is ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, és meggyel, ill. csokoládéforgáccsal díszítjük.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2013.12.26. | 17:45

Nagyon finom. Ez került az ünnepi asztalra.
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 10:59

A nevében is benne van Állom torta és tényleg így van. Állom ahogy kinéz és az íze is mennyei.
kertesztimi

kertesztimi
2013.12.21. | 16:00

Nagyon finom
morvaiii

morvaiii
2013.12.21. | 14:23

A mák-meggy-joghurt nagyon szuper együtt!
BChristina

BChristina
2013.12.18. | 10:46

Isteni! :-)
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.17. | 16:28

Nagyon egyszerű hamar elkészíthető és az íze isteni.A mák és a meggy tejszínnel verhetetlen páros.Egy igazi ünnepi asztalon is megállja a helyét!
lalaura

lalaura
2013.12.17. | 16:24

Nagyon finom!
Sizsu

Sizsu
2013.12.17. | 15:25

Nem egy könnyű torta, de meg lehet sütni. És nagyon szép! :)
BMoncsi1985

BMoncsi1985
2013.12.17. | 14:53

Nagyon finom torta! Ajánlom mindenkinek!
gina83

gina83
2013.12.17. | 14:19

egész jól sikerült. finom
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!