Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes-mákos álomtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Meggyes-mákos álomtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Joghurtos torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 2 evőkanál forró víz
  • 80 g porcukor
  • 125 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g őrölt mák

Töltelékhez

Krémhez

  • 9 lap Dr. Oetker Lapzselatin
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 400 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 g porcukor

Díszítéshez

  • csokoládéforgács

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszítéshez félreteszünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat forró víz hozzáadásával egy keverőedényben, konyhai robotgép segítségével (habverő), kb. 1 perc alatt habosra keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, majd további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a mák hozzáadásával sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A tortazselét a tasakon szereplő útmutató szerint, 250 ml befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverőedénybe öntjük, a citromlével és porcukorral elkeverjük, majd apránként a zselatint is hozzákeverjük. Majd a felvert habtejszínt is hozzáforgatjuk. A kész krém felét a meggyes tölteléken egyenletesen elosztjuk, majd a másik tortalapot is ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, és meggyel, ill. csokoládéforgáccsal díszítjük.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2013.12.26. | 17:45

Nagyon finom. Ez került az ünnepi asztalra.
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 10:59

A nevében is benne van Állom torta és tényleg így van. Állom ahogy kinéz és az íze is mennyei.
kertesztimi

kertesztimi
2013.12.21. | 16:00

Nagyon finom
morvaiii

morvaiii
2013.12.21. | 14:23

A mák-meggy-joghurt nagyon szuper együtt!
BChristina

BChristina
2013.12.18. | 10:46

Isteni! :-)
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.17. | 16:28

Nagyon egyszerű hamar elkészíthető és az íze isteni.A mák és a meggy tejszínnel verhetetlen páros.Egy igazi ünnepi asztalon is megállja a helyét!
lalaura

lalaura
2013.12.17. | 16:24

Nagyon finom!
Sizsu

Sizsu
2013.12.17. | 15:25

Nem egy könnyű torta, de meg lehet sütni. És nagyon szép! :)
BMoncsi1985

BMoncsi1985
2013.12.17. | 14:53

Nagyon finom torta! Ajánlom mindenkinek!
gina83

gina83
2013.12.17. | 14:19

egész jól sikerült. finom
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató