Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Téli táj tortába sütve

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Téli táj tortába sütve
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet egy szűrőn lecsöpögtetjük, közben a meggy levét felfogjuk. A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, sót míg egy sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként legmagasabb fokozaton a masszához keverjük. A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk és 5 evőkanálnyi meggylével felváltva, fokozatosan, konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyszemekkel megszórjuk úgy, hogy egy kb. 10 x 30 cm csíkot szabadon hagyunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácsra húzva hagyjuk kihűlni. A süteményt egy nagy tálcára fordítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. A meggyszemektől szabadon hagyott csíkot levágjuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, cukrot, vanillincukrot összekeverjük, és a tejszínhez adjuk. Két evőkanálnyi krémet félreteszünk, a többit a süteményen elsimítjuk. A félretett krémet az ételszínezékkel kékre színezzük és egy tavat jelképezve a tortára rétegezzük.

A süteménycsíkból ízlés szerinti motívumot vágunk ki. pl.: mikulás, hóember, fenyőfa. A porcukrot és a vizet összekeverjük. Egy evőkanálnyit fagyasztózacskóba teszünk. A maradék mázat pirosra és zöldre festjük, és a motívumokat bevonjuk. A fehéren maradt mázzal a fenyőkre havas réteget rajzolhatunk. A kidíszített karácsonyi figurákat a krémmel bevont tortára helyezzük. Dekorgyöngyökkel ízlés szerint tovább díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

anett02

anett02
2013.12.23. | 14:06

igazán finom lett
Viki80

Viki80
2013.12.23. | 10:53

Nagyon fini :)
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 11:06

Nagyon finom sütemény. most lett kész. Nagyon egyszerű az elkészítése.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató