Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Téli táj tortába sütve

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet egy szűrőn lecsöpögtetjük, közben a meggy levét felfogjuk. A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, sót míg egy sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként legmagasabb fokozaton a masszához keverjük. A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk és 5 evőkanálnyi meggylével felváltva, fokozatosan, konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyszemekkel megszórjuk úgy, hogy egy kb. 10 x 30 cm csíkot szabadon hagyunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácsra húzva hagyjuk kihűlni. A süteményt egy nagy tálcára fordítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. A meggyszemektől szabadon hagyott csíkot levágjuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, cukrot, vanillincukrot összekeverjük, és a tejszínhez adjuk. Két evőkanálnyi krémet félreteszünk, a többit a süteményen elsimítjuk. A félretett krémet az ételszínezékkel kékre színezzük és egy tavat jelképezve a tortára rétegezzük.

A süteménycsíkból ízlés szerinti motívumot vágunk ki. pl.: mikulás, hóember, fenyőfa. A porcukrot és a vizet összekeverjük. Egy evőkanálnyit fagyasztózacskóba teszünk. A maradék mázat pirosra és zöldre festjük, és a motívumokat bevonjuk. A fehéren maradt mázzal a fenyőkre havas réteget rajzolhatunk. A kidíszített karácsonyi figurákat a krémmel bevont tortára helyezzük. Dekorcukrokkal ízlés szerint tovább díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

anett02

anett02
2013.12.23. | 14:06

igazán finom lett
Viki80

Viki80
2013.12.23. | 10:53

Nagyon fini :)
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 11:06

Nagyon finom sütemény. most lett kész. Nagyon egyszerű az elkészítése.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!