Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes pizza-desszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes pizza-desszert
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 150 g szamóca lekvár (vagy más piros gyümölcslekvár ízlés szerint)
  • 1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
  • 250 ml tej
  • 1 evőkanál cukor
  • Vegyes gyümölcskoktél (pl. banán, kivi, alma, mandarin, szőlő)

Elkészítés

Előkészítés

A kis tortaformákat (6 db kb. 12 cm átmérőjű) kivajazzuk, majd egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig keverjük.

A tésztát a sütőformákban egyenletesen elosztjuk (egy formába kb. 3 evőkanál tészta kerüljön), tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kisebb tányérokra fektetjük.

Közben a desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. A friss gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, szükség esetén meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Amennyiben konzervet használunk, úgy a gyümölcsöket jól lecsöpögtetjük.

A tésztát a lekvárral megkenjük. A lekváron a gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. Tetejét a desszertöntettel meglocsoljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kis tortaformák helyett használhatunk egy 26 cm átmérőjű gyümölcstorta formát is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!