Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mini sajttorták

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Mini sajttorták
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Túrós torták , Muffinok

Hozzávalók

Tésztához

  • 100 g Rama
  • 100 g vajas keksz

Krémhez

  • 125 g porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 darab tojás
  • 200 g mascarpone krémsajt
  • 250 g sovány túró
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 125 g tejföl vagy tejszín

Díszítéshez

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A papírformákat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

A kekszet egy zacskóba tesszük, jól lezárjuk és egy nyújtófa segítségével összezúzzuk. Egy főzőedényben a margarint megolvasztjuk, a főzőlapról lehúzzuk, a kekszmorzsát hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A papírformákba 1-1 evőkanálnyi kekszes tésztát teszünk, és jól a forma aljába nyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt elősütjük, előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc.
A krémhez valamennyi hozzávalót egy keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a muffin formában és a süteményt visszatoljuk a sütőbe. A sütési hőmérsékletet csökkentjük. 160 fokon 50-55 percig sütjük.
A díszítéshez a mandarint egy szűrőn lecsöpögtetjük, közben a mandarin levét felfogjuk, és 100 ml-t kimérünk. A mandarint a muffinokon elosztjuk. Az expressz tortazselét a mandarinlé és víz hozzáadásával a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész tortazselét a mandarinra csurgatjuk és pisztáciával megszórjuk.
Egy kis tejszínhabbal is díszítjük.

Tálalás

12 -14 db lesz belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!