Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg finomliszt
½ teáskanál só
50 g finom szemû kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
½ citrom lereszelt héja
frissen reszelt szerecsendió
1¼ dl langyos tej
50 g sózatlan, lágy vaj

Ezenkívül:

20 cm-es sütõlap

A feltéthez:

1 nagy tojás
1 dl tejszín
frissen reszelt szerecsendió
2 alma
1 evõkanál világos nádcukor
¼ teáskanál szegfûbors
2 evõkanál szeletelt mandula

A bevonathoz:

75 g barna porcukor
1 evõkanál forró víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.
25 dkg lisztet tegyünk egy tálba a sóval, a cukorral és az élesztővel együtt. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, és a vaníliával, a citromhéjjal és a szerecsendióval együtt adjuk hozzá a langyos tejhez. A folyékony hozzávalókat keverjük a száraz hozzávalókhoz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.
2.
Dolgozzuk bele a puha vajat, és kézzel 10, géppel pedig 5 percen keresztül gyúrjuk. Amikor a tészta elkészül, simábbnak és rugalmasabbnak fog tűnni.
3.
Takarjuk le egy vászonkendővel, és hagyjuk kelni (1-1¼ órán át), míg a duplájára dagad. Ezután nyomkodjuk bele a sütőedényünkbe. Azt gondolhatnánk, hogy sosem fogja megtölteni az edényt, pedig éppen ez fog történni, csak hagyjuk pihenni kb. 10 percig. Amikor megdagadt, hagyjuk magára még vagy 15-20 percre. Nyomjuk a tésztát a forma szélénél magasra, mint a pizzánál.
4.
Eközben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, (gázsütőnél 6-os fokozat). Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, és vágjuk apró darabokra.
5.
Ahogy elkészül a tészta, 1 tojást keverjünk össze a tejszínnel, szórjunk bele egy kis szerecsendiót, és ezzel a keveréket öntsük rá a tésztára. Az almát szórjuk a tetejére majd a cukrokat keverjük össze a szegfűborssal, és ezt a keveréket szórjuk az almára. Ezután következik a mandulapehely.
6.
Tegyük a sütőbe 160 °C-ra, (gázsütőnél 4-es fokozat), és 15-20 percig tartsuk benne a süteményt, vagy addig, míg a tészta széle aranyszínűvé változik, a közepe pedig megsül.
7.
Vegyük ki a sütőből. A forró vízből és cukorból készült masszát csorgassuk a tetejére. Hagyjuk hűlni vagy 15 percig, azután szeleteljük fel. Melegen fogyasszuk.

Tálalás

20 cm-es sütőformában sütöttem, és 8 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Isteni finom, a fűszerek teszik igazán különlegessé. Nem győzöm sütni, olyan gyorsan elfogy. Puha lágy a közepe, a tésztáé meg betelhetetlenül izgalmas.
Almatorta Almatorta Almatorta Almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!